warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

De verzameling van de drie soorten natuurlijke edelstenen wordt gekenmerkt door hun pasteltinten: de subtiele roze tinten van de morganiet, het bleke zeewaterblauw van de aquamarijn en het heldere kleurenspel van ‘de moeder der edelstenen’ de beril.

Een kleursteen ring is meer dan een alternatief voor een diamantring. Een kleur is een uitdrukking van je persoonlijkheid, een symbool van iets wat je bent of wilt worden. De belangrijkste kenmerken van een gekleurde edelsteen zijn duurzaamheid, zeldzaamheid en schoonheid. Bij duurzaamheid denken we aan de hardheid van de steen, de breukgevoeligheid en chemische bestendigheid. Bij schoonheid denken we aan kleur, helderheid en transparantie die de mate van schittering en vuur van de steen bepaalt.   

De duurzame en ethische kleursteencollectie van Donatello is van internationale topkwaliteit. De betrokkenheid van de lokale bevolking heeft daarnaast optimaal bijgedragen ​​aan de langdurige en financiële zekerheid voor de gemeenschappen die direct betrokken zijn bij de bron in Nigeria en tijdens het slijpen in Sri Lanka. Dergelijke factoren zijn zichtbaar in het resultaat. 

De verzameling van de drie soorten natuurlijke edelstenen wordt gekenmerkt door pasteltinten: de subtiele roze tinten van de morganiet, het bleke zeewaterblauw van de aquamarijn en het heldere kleurenspel van ‘de moeder der edelstenen’ de  beril. De band tussen de drie edelstenen is echter dieper dan hun pastelkleurenschema. Het zijn broers en zussen. De drie stenen vertegenwoordigen verschillende kleuren in de beril mineralen groep.

Beril is het symbool van onvoorwaardelijke liefde en behoort tot de meest exclusieve families van natuurlijke edelstenen. De beroemdste beril edelsteen is smaragd. Smaragd is dus niets anders dan een groene beril, zoals aquamarijn een blauwe beril is en morganiet zalm- of zachtroze is. De hoeveelheid elementen of mineralen waaruit de steen is opgebouwd, bepalen dus de kleur van de steen. De blauwe kleur van aquamarijn ontstaat als het gesteente extra rijk is aan ijzer. De groene kleur van smaragd ontstaat wanneer de rots van nature rijk is aan chroom, de roze kleur van morganiet ontstaat als de rots van nature rijk is aan het element mangaan, aluminium geeft een blauwachtige kleur en kobalt zorgt voor een mengelmoes van blauwe en roze tinten. Als in de rots geen of weinig van deze elementen wordt aangetroffen, blijven de beril-kristallen kleurloos als diamanten, ze worden dan sneeuw- of parelwit. 

loading
×