warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Het persoonlijke karakter van de ring wordt uiteraard bepaald door de gekozen kleur, maar in nog hogere mate door de gekozen structuur.

Het persoonlijke karakter van de ring wordt uiteraard bepaald door de gekozen kleur, maar in nog hogere mate door de gekozen structuur. Donatello ringen kunnen worden geleverd in 12 verschillende oppervlaktebewerkingen zodat er geen grenzen zijn aan jouw persoonlijke wensen. Een hoogglans, licht of juist grof gematteerd oppervlak? Het aanbrengen van de textuur is een kwestie van stijl en heeft in grote mate invloed op het ontwerp van jouw trouwring. Deze volledig handmatige afwerking vindt plaats aan het einde van het productieproces. Niet het meest moderne, maar zorgt in tegenstelling tot geautomatiseerde processen wél voor een optimaal eindresultaat.  

HOOGGLANS

Hoogglans, ofwel gepolijst, is de meest klassieke textuur van een ring. Het heeft een glanzend en vrij hoog reflectie-effect. De glans wordt verkregen met behulp van een roterende schijf. Het oppervlak voelt spiegelglad aan.

SCHUURMAT

Met behulp van een schuurspons wordt het oppervlak ruwer gemaakt. De richting waarin het matteren wordt uitgevoerd, bepaalt het visuele aspect van de ring. Het matteringsmotief kan zowel verticaal, horizontaal als diagonaal aangebracht worden. Het verzorgen en bijhouden van een gematteerd oppervlak is met een speciaal sponsje makkelijk zelf bij te houden. Het oppervlak voelt ruw aan.

GEBORSTELD

Geborstelde textuur wordt verkregen met behulp van een roterende borstel. Het type borstel die hierbij gebruikt wordt, is afhankelijk van de grofheid en de diepte van de gewenste structuur. Door iets harder of zachter te drukken ontstaan er verschillen in de structuur van fijn tot grof. Het oppervlak voelt ruw aan.

ZANDMAT

Zandmatte oppervlakte textuur is qua dichtheid een vrij compacte structuur die met behulp van hogedruk en zandstralen op een ring wordt aangebracht. Het oppervlak voelt licht korrelig aan.  

IJSMAT

IJsmatte oppervlakte-, (ook wel krakend ijs textuur genoemd) wordt verkregen met behulp van een gediamanteerd schuurblok. De onregelmatige roterende beweging van het schuurblok veroorzaakt zoveel krasjes die te vergelijken zijn met ontelbare pirouettes op het ijs. Het oppervlak voelt ruw aan.  

HAMERSLAG

Hamerslag textuur, het spreekt voor zich, wordt verkregen door met een speciale hamerkop honderden deukjes op de ring te slaan. Door iets harder of zachter te slaan, ontstaan er verschillen in de structuur van fijn tot grof. De breedte en de diepte van de textuur is persoonlijk, maar wordt standaard aangepast aan de breedte van de ring. Hoe dieper het oppervlak van de ring bewerkt is, hoe langer het effect blijft. Het oppervlak voelt hobbelig aan.

KRASMAT

Krasmat textuur wordt verkregen met behulp van een roterende hardstalen borstel. De diepte en de grofheid van de structuur is afhankelijk van de uitgeoefende druk en duur van de bewerking. Door iets harder of zachter te drukken ontstaan er verschillen in de structuur van fijn tot grof. De breedte en de diepte van de textuur is persoonlijk. Ook hier geldt, hoe dieper het oppervlak van de ring bewerkt is, hoe langer het effect blijft. Het oppervlak voelt bekrast aan.

loading
×