warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Platina, ook wel de koning van de edelmetalen genoemd, is het meest edele en duurzame metaal op aarde.

Platina, ook wel de koning van de edelmetalen genoemd, is het meest edele en duurzame metaal op aarde. Het is een taai en hard edelmetaal met een hoge dichtheid dat door en door wit is van kleur. Het heeft een prachtig glanzend oppervlak en is gegarandeerd hypoallergeen wat inhoudt dat het geen huidirritatie kan geven. De platina legering van Donatello ringen bestaat uit 95% platina en 5% ruthenium, wat eveneens een edelmetaal is uit de platinagroep. Ondanks de huidige lagere koers ten opzichte van goud zullen platina ringen in verhouding niet goedkoper zijn dan gouden ringen. Het prijsverschil is een combinatie van hogere maaklonen, een intensiever arbeidsproces en het hogere soortelijk gewicht. Omdat platina bijna in haar zuiverste vorm wordt gebruikt, zal het gewicht van een platina ring ruim 50% hoger liggen dan een identieke 14 karaats ring.

loading
×