warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

De productie van de Donatello collectie is toevertrouwd aan de ambachtelijke afdeling van de grootste ringenfabrikant van Zweden.

100% made in Sweden

De productie van de Donatello collectie is toevertrouwd aan de ambachtelijke afdeling van de grootste ringenfabrikant van Zweden. Het bedrijf is meer dan 70 jaar actief en heeft een uitgesproken beleid om bij de productie zoveel mogelijk binnenlandse grondstoffen te gebruiken. Het goud wordt daarom 100%, met het minst mogelijke milieu-impact, in Zweden gerecycled. Als klant kun je erop vertrouwen dat een Donatello ring is vervaardigd onder de best mogelijke milieucontrole en dat alle diamanten in de ringen 100% ethisch verantwoord zijn, natuurlijk en uitsluitend afkomstig zijn van legitieme bronnen. Dit in overeenstemming met de internationale afspraken en VN- resoluties, het zogenaamde Kimberley Process

Proces

Het omsmelten van edelmetalen als goud, palladium, platina en zilver is volledig in eigen beheer.   Om de hoogste kwaliteit te garanderen, zijn er geen onderaannemers actief. Het gewenste edelmetaal wordt gegoten in staven van drie meter lengte die vervolgens in een buismachine als pijpen worden gefabriceerd. De pijpen worden in de gewenste afmetingen gesneden en daarna op een zeer nauwkeurige temperatuur verwarmd om de hardheid van het materiaal te kunnen waarborgen.

Productie

De productie van de ring vindt plaats in verschillende soorten machines. Van geavanceerde CNC-machines tot handmatig frezen en draaien om de juiste vorm en het juiste patroon te krijgen. Deze manier van produceren, zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en een perfect resultaat – elke keer weer!

loading
×