warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Wat betekenen de beoordelingen Clarity, Cut, Carat en Color bij het kiezen van een diamant?

Als je zou mogen kiezen dan zou je zeker de meest waardevolle diamant nemen die kleurloos is en een uitstekende slijpvorm heeft en daarom de meest waardevolle is. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

Als alternatief zou je kunnen besluiten dat insluitsels, die alleen onder vergroting (en met grote moeite) te zien zijn, niet zo belangrijk zijn. Als de diamant eenmaal in een verlovingsring of in een mooi sieraad is gezet, zou zelfs een getrainde juwelier het moeilijk vinden om eventuele onvolkomenheden te ontdekken.

Onze standaardkwaliteit voor briljant geslepen diamanten groter dan 0,04 crt  hebben gradatie kleurloos tot bijna kleurloos met zeer kleine insluitsels, afgekort W/VS. Diamanten onder de 0,04 hebben dezelfde kleur en kleine insluitsels, afgekort W/SI

Princess geslepen diamanten worden standaard geleverd met gradatie bijna kleurloos met zeer kleine insluitsels, afgekort TW. 

Waar je ook voor gaat,  kies een diamant die onafhankelijk door GIA, HRD of IGI  is gewaardeerd

loading
×