warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

De meeste diamanten hebben een of ander soort insluitsels en absoluut onberispelijke diamanten worden als uiterst zeldzaam en waardevol beschouwd.

Wanneer diamanten worden gevormd onder de aardkorst, worden ze blootgesteld aan hitte en druk. Bijna elk element in de aardkorst kan door ionenimplantatie in een diamant worden opgenomen. Wanneer deze elementen in de diamant worden opgenomen, worden ze ‘insluitsels’ genoemd. 

De meeste diamanten hebben een of ander soort insluitsels en absoluut onberispelijke diamanten worden als uiterst zeldzaam en waardevol beschouwd. De meeste insluitsels zijn niet te zien zonder vergroting omdat ze zo subtiel zijn.  Om de manier waarop insluitsels worden geëvalueerd te standaardiseren, heeft  GIA de zuiverheidschaal gemaakt. Diamanten met geen enkel insluitsel, de zogenaamde interne feilloze (IF) diamanten zijn de meest kostbare. Deze foutloze en intern onberispelijke diamanten met een perfecte zuiverheid zijn zeer zeldzaam. Diamanten met duidelijk zichtbare insluitsels (I1,2,3) zijn zodanig “vervuild” dat dit invloed kan hebben op de glans en schittering van de diamant.

loading
×