warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Karaat is de eenheid die gebruikt wordt om het gewicht van de diamant aan te duiden.

Karaat is de eenheid die gebruikt wordt om het gewicht van de diamant aan te duiden. De term karaat komt van het Griekse “Ceration” dat in de oudheid een volgroeid zaadje van de Johannesbroodboom als standaardgewicht gebruikte. Elk volgroeid zaadje van deze boom weegt exact hetzelfde, namelijk 0,2 gram en dat komt overeen met het gewicht van 1 karaat diamant. Een karaat is onderverdeeld in 100 punten. Een “50 punter” weegt dus een half karaat. Alleen het karaat gewicht is niet bepalend voor de waarde van een diamant. Kleur, helderheid en slijpvorm spelen ook een belangrijke rol voor de waarde bepaling van een diamant.

loading
×