warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Diamant, in het Grieks "adamas" betekent onverslaanbaar. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Door combinatie van schittering, kleuren en slijpvorm een fascinerende steen.

Diamant, in het Grieks “adamas” betekent onverslaanbaar. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Hierbij is het zeer eenvoudig van samenstelling, namelijk gekristalliseerde koolstof. Door de ruwe diamant op een bepaalde manier te bewerken, verandert dit doorzichtige en stralende stuk kristal in een lichtkracht waar de zonnebundels prachtig op terugkaatsen. De combinatie van de schittering, de kleuren, de slijpvorm en de grootte van de diamant zullen uiteindelijk bepalend zijn voor het prijskaartje van deze fascinerende steen.


DE 4 C´S

CARAT, COLOR, CLARITY, CUT

Wat betekenen de beoordelingen Clarity, Cut, Carat en Color bij het kiezen van een diamant?

De meeste diamanten hebben een of ander soort insluitsels en absoluut onberispelijke diamanten worden als uiterst zeldzaam en waardevol beschouwd.

Met de manier van slijpen wordt de mate van schittering beïnvloed en daarmee ook het criterium om de schoonheid van een diamant te bepalen.

Diamanten worden gevonden in alle kleuren van de regenboog. Met behulp van een diamant- kleurenschaal en onder gecontroleerde lichtomstandigheden bepalen de experts de kleur van de diamant.

Karaat is de eenheid die gebruikt wordt om het gewicht van de diamant aan te duiden.

loading
×